fbpx

Reduïnt la marxa

Basat en el llibre Movimiento Consciente. Anat Baniel.

Quan penses amb la paraula LENT, què és el primer que et ve al cap? avorrit? monòton? apagat?

I és normal que pensis això perquè la societat actual està basada en la rapidesa: transport exprés, corre d’una activitat a un altra, aprèn angles en 1 mes, etc.

VIURE EL PRESENT

T’has parat a pensar mai que, quan anem ràpid en el nostre dia a dia, no sentim el que fem? No som conscients del que estem fent en cada moment? Quan anem ràpid només podem fer el que ja sabem. No hi ha lloc per experiències noves. No hi ha estímuls per al nostre cervell. Vivim en mode automàtic, com una màquina: pitgem el botó que toca i això desencadena una acció.

Anar a poc a poc INTENCIONADAMENT és una habilitat que hem de desenvolupar. I creu-me, t’entenc perfectament quan penses que no ho podràs fer, jo mateixa la practico sovint perquè si algú em coneix des de ben petita ( i ara també jeje) saben que em costa anar a poc a poc.

T’has fixat que quan no sabem fer alguna cosa ens tensem i anem més depressa amb l’esperança que funcionarà? I al anar depressa neguem al nostre cervell la informació que necessita per descobrir com fer bé el que s’està fent. Per això, moltes vegades, quan anem depressa sembla que estem picant el cap contra la paret, entrepussem, ens posem més nerviosos/es, etc.

 

Perquè anar a POC A POC?

♥ Anar a poc a poc permet captar l’ATENCIÓ del CERVELL, augmentar la seva activitat i formar patrons nous (de fer, pensar i sentir).

♥ Anar a poc a poc ajuda a percebre les diferències i a donar sentit al que estem fent.

♥ Anar a poc a poc ajuda a concentrar-nos en nosaltres mateixos/es i a seguir la nostra guia interior per trobar alternatives més eficaces i poderoses.

 

 

Desde LK Moviment Intel.ligent® un dels lineaments que seguim durant una sessió és fer
els MOVIMENTS LENTS per així sentir més, notar diferencies
i poder decidir canviar o no el que estem fent.

PRACTICA

Planifica cada dia fer alguna activitat LENTAMENT durant 10 minuts. Elegeix una activitat que t’agradi e intenta estar totalment present aquesta estona. Observa què passa, com et sents quan tornes a la teva vida diària. Pot ser passejar, menjar, llegir, etc.

Gemma Llordés Serra, mestra certificada en LK Moviment Intel.ligent®

 

T’ha servit aquest article? Vols formar part de la meva llista de subscriptors i rebre informació? Deixa’m les teves dades a: AQUÍ.

Suscribint-te, de forma totalment gratuïta, també rebràs amb el correu dos mini-classes en audio gratuïtes de Moviment Concient.