fbpx

Infinites

possibilitats

Gemma Llordés Serra

Mestra certificada en LK Moviment Intel.ligent®

Basat en el llibre «Movimiento Consciente, Anat Baniel».

 

Per què sempre ens «emperrem» a fer les coses de la mateixa manera? Observa en el teu dia a dia com fas totes les accions quotidianes:

♥ Per quina part comences a vestir-te? Comences per la part superior o per la inferior?

♥ Observa com seus al sofà o a la cadira. Cap on portes el pes de la teva pelvis al seient, a la dreta o a l’esquerra? Segurament cap al costat on t’has acostumat durant anys i anys. Per què no proves de canviar el pes durant 5 minuts?

♥ Quina cama sols creuar damunt de l’altra? I. per tant, quin maluc està més acostumat a estar tancat i quin té l’hàbit d’estar obert?

♥ Com agafes l’escombra? I el llapis? I el respall de dents?

 

I així podríem enumerar infinitat de costums i hàbits instaurats dins nostre, que formen part de nosaltres i sí, en ajuden, però sempre ens ofereixen les mateixes possibilitats de moviment i zero oportunitats d’aprendre noves maneres de fer-ho.

Hem d’introduir una sèrie de variacions perquè ajudin al cervell a seleccionar, descobrir coses i evolucionar. I aquest principi també es pot extrapolar a altres aspectes de la nostra vida: emocionals, mentals…  Aportar noves variacions INTENCIONADAMENT a la nostra vida és com posar-nos una pomada màgica: al moment s’obren noves possibilitats davant nostre.

 

EXERCICI 1

Entrellaça els dits de les teves mans i observa quin dit polze està més a prop teu. Ara corre tots els dits un lloc per tal que quedi l’altre dit polze a prop teu. Nota la sensació d’aquest canvi. Et trobes extrany/a? Ara torna a creuar-los com la primera vegada. Ara a l’inrevès un atre cop. I fes-ho tantes vegades com calgui fins que notis que el canvi ja no és tan extrany i, fins i tot, et resulta fàcil i natural. El teu sistema nerviós ha après noves possibilitats d’utilitzar les mans així.

EXERCICI 2

Creua el braços. Observa quin braç està sota i quin a dalt. Ara canvia-ho… no és tant fàcil, oi? Torna a posar-los com sempre. Canvia’ls altre cop i queda’t 1 minut així. Torna a creaur-los com sempre i altre cop a l’inrevès. Para. Practica aquest moviment cada vegada que miris la televisió. Poc a poc, buscaràs la varietat en altres accions de la teva vida.

Petites variacions, grans transformacions

Mai és massa tard. Si ens permetem jugar i variar la manera en què fem les coses, descobrirem que tenim la vitalitat, l’energia i l’interès d’un infant.

Et convido a ser un infant i a tenir curiositat… INVESTIGA, PROVA. QUÈ POT PASSAR?

T’ha servit aquest article? Vols rebre’n més directament al teu correu? Deixa’m les teves dades a: AQUÍ.

Suscribint-te, de forma totalment gratuïta, també rebràs amb el correu dos mini-classes en audio gratuïtes de Moviment Concient.